-->
The DWizzy experience

> recent entries
> calendar
> friends?
> userinfo
> tags
> previous 15 entries
> next 15 entries


Sunday, 25-10 '09
Om gek van te worden 16:33 (25-10)
Onder invloed van een blikje Power Booster en twee cola durf ik jullie wel iets toe te geven.
Ik word langzaam gek gemaakt door een lijst met feeds:
Mailboxen (twee xs4all, Google Apps en GMail)
Twitter
Facebook homefeed
Friendfeed
Google Wave
Livejournal friends page
Hyves Buzz
Vienna (RSS reader)
Flickr Recent activity
SMS
Nimbuzz (msn, skype, google talk, jabber, Fb chat, Kwekker)
VF comments, pic comments en inbox
Twee fora en een Ning groep.


Een nieuwe tool als Silentale (private beta) zou het iets overzichtelijker moeten maken, maar dat doet het nog niet. Wel helpt het in ieder geval discussies terug te vinden.
Wednesday, 14-10 '09
Ik blog elders 23:58 (14-10)
Mocht je nog graag een extra blogpost van me lezen, kijk dan op Ambtenaar 2.0's homepage. Vooral als je het ook zo spannend vind om te lezen over: "Online community voor ambtenaren, ook offline".
Monday, 12-10 '09
Poken 18:20 (12-10)

Een vriendin gaf me als spontaan cadeautje haar Poken. Een sleutelhanger waarmee je digitale handshakes kan doen, waarna je elkaars digitale visitekaartje op de computer kan inzien.

Na 8 dagen kon ik eindelijk mijn Poken gebruiken op een netwerkbijeenkomst. Toen ik een opmerking maakte over de Poken die ik had gekregen en zelfs daar nog niet kon gebruiken, rende iemand naar haar tas. Kon ze eindelijk haar tweede "high-4" doen! Ze hield haar Poken tegen de mijne en.. niets. Ik liet haar de enige knop die er op zit indrukken, en licht kwam er niet uit.

Er zit in die kleine kleuterige dingetjes een knoopcelbatterij. Na "ongeveer zes maanden" zoeken naar andere Pokens, geeft die het op. Tijd om een CR1632 batterij alvast in te slaan! Mijn oplossing: die ene keer dat ik hem nodig heb, trek ik het zegellipje onder de batterij vandaan. Na afloop gaat hij open en stop ik het lipje er weer in.
Wednesday, 30-09 '09
Waar ik ben 15:45 (30-9)
Okee, ademen doet momenteel een beetje pijn maar de Mexicaanse heb ik vast niet. Maandagochtend was het een stukje zwaarder terwijl ik voor ruim 50 adviseurs/consultants/ambtenaren stond.

Volgens hun berichtjes op Twitter en andere opmerkingen waren ze best enthousiast. Na de presentatie en best leuke discussie kwamen er nog zat mensen op me af om een handje te schudden en vragen te stellen, zoals: kan ik een kopie van je scriptie krijgen en wat voor werk wil je nu doen.

presentation online communities @ICTU
Morgen een formeel sollicitatiegesprek, maar ik denk dat die baan wel rond is. Dus binnenkort, als ik even opschiet met afstuderen, ben ik vier dagen per week weer in Den Haag maar dan met een loon.
Thursday, 03-09 '09
Oproep: Digitaal Klantdossier 14:24 (3-9)
Wie heeft ervaring met het Digitaal Klantdossier (DKD)?
Ik ben voor iemand op zoek naar ervaringsverhalen. Ze hopen op (positieve) verhalen van b.v. werkzoekenden of aanvragers van een uitkering. Dit voor een interview in een eenmalig magazine over de e-Overheid.


Briljant idee 374.503 10:54 (3-9)
Weer iets waar ik patent op ga aanvragen.

Als ik nou de crank (en trappers, voorste tandwiel) van mijn fiets vervang door een kettingszaag en de ketting over het tanwiel van mijn achterwiel leg. Dan heb ik toch een prachtige en levensgevaarlijke gemotoriseerde fiets?

Opmerkingen als "die ketting past niet", "je frame houdt dat niet", "de trekkracht is niet groot genoeg" of "dat patent is al ingediend" zijn niet welkom, doen alleen afbreuk aan mijn status van Geweldige Uitvinder van Praktische Gadgets waar De Wapenwet Niet Eens Aan Heeft Gedacht.
Friday, 28-08 '09
Radio debuut 13:49 (28-8)
Ik ben dit weekend weg, maar niet getreurd, je kan alsnog naar mijn stem luisteren op zondagnacht. Vanaf middernacht presenteert Tim Daeleman (djspud) op Kink FM het EBM/gothic/electro programma DEFCON 1. Met een beetje geluk hoor je mij dan ook nog een minuutje een promotalk houden voor Goth's Fantasy. Wens me sterkte en laat me vooral weten wat je er van vindt! Daarnaast kan luisteren naar DEFCON 1 geen kwaad want ik heb al een leuke playlist gezien voor zondagnacht ;-)
Friday, 21-08 '09
Mord in der Gothic-Szene 20:49 (21-8)
De titel klinkt als een Tatort-aflevering, het verhaal past bij Law & Order: Special Victim Unit. Een enigszins bekende schrijver Michael Frank F. ("CLYBAWN") betaalde een 20-jarig gothic meisje voor een 'fotoshoot' en heeft haar in het SM-spel (mooi Duits woord: "Fesselseks") per ongeluk een beetje vermoord. Met een braadpan, volgens Nu.nl, maar onduidelijk is waar ze dat vandaan haalden.

De moraal: ik vertrouw in beginsel geen enkele fotograaf van gothic meisjes.
Thursday, 20-08 '09
HAR 2009 14:06 (20-8)
Dik een jaar geleden riepen we op een IRC-kanaal: "hey, de oude crew gaat geloof ik niets doen, we moeten in 2009 weer een evenement organiseren, laten we het dan zelf maar doen!"

Het gaat dan om het vierjaarlijkse hackersfestival dat lijkt op een soort Woodstock met lezingen in plaats van concerten. Van dingen als "How to use quantum cryptography for secure identification" snap ik niets, maar veel speeches zijn tegenwoordig maatschappelijker van aard ("Our dutch road to government transparency"). Waar het mij echter om gaat is een veld van tentjes met de tofste mensen ter wereld. Midden in de Veluwe kon ik mijn MTB of laptop neerleggen waar ik wou zonder bang te zijn voor diefstal, ook al lopen er mensen langs die computersystemen van ministeries kunnen kraken. Ik hoef mijn hand maar op te steken en mensen komen helpen. Die sfeer, dàt maakt het uniek, dat maakt het als een Woodstock (maar dan met goed verdienende IT-specialisten) - en de prachtige verlichting van het bos helpt mee.

Ik riep een naam voor het evenement, ("Hacking at random!"), heb eventjes meegedacht aan de organisatie en daarna een jaar lang bijna niets meer van me laten horen terwijl 2400 tickets verkocht werden. Tot vorige week, toen ik bijsprong met mijn SVH certificaatje en me het schimpes heb gewerkt. Met een prachtige baromzet wat mooi gevisualiseerd werd door elke dag een grote grijze bak (40 liter?) vol met gele muntjes. Tot de afbraak, waar bleek dat 8000 flesjes Club Mate er doorheen zijn gegaan. Een van de weinige foto's van mij die ik tegengekomen ben zie je hier, tussen de restanten van de HarBar. Foto door Nils, samen met Bouke de geweldige leiding van het barteam. Die jongens zonder enige 'opleiding' op het gebied weten in hun vrije tijd neer te zetten waar professionele evenementenbureau's hun brood mee verdienen.
HarBar teardown

Helaas heb ik veel speeches, ook die van 'bekenden' moeten missen: zoals die van Davied over Ambtenaar 2.0, Arjen Kamphuis, Joris van Hoboken... eigenlijk heb ik enkel de lecture over Bits of Freedom en de bijbehorende workshop gevolgd. Dat is het mooiste nieuws: BoF gaat door/komt terug! Ik heb erg veel vertrouwen in Ot van Daalen, de nieuwe man aan het roer, en hoop er zelf ook weer wat voor te kunnen betekenen.

Door de drukte heb ik ook veel mensen totaal niet gesproken, best jammer na vier jaar. Toch is mijn ego wel gestreeld: naast vier t-shirts en een petje die de naam dragen die ik verzon, heb ik mijn naam mogen zien in het dankwoord achterin het kampboekje.
Monday, 10-08 '09
Summer Darkness 23:27 (10-8)
Op deze plek zou ik eens moeten praten over Summer Darkness. Dan kan ik natuurlijk alle namen van LiveJournallers opnoemen die ik gesproken heb en vertellen hoe leuk het was ze te zien. Dat zou echter alleen opschepperij zijn, want wie ik gezien heb weet dat zelf ook en die hebben vast aan mijn reactie wel kunnen zien of ik het leuk vond. Er waren ook mensen die ik niet wou zien, ook dat hoeft niet op LiveJournal.
I am press (Summer Darkness '09 wristband)
Laat ik toch doen alsof dat perspolsbandje ergens op sloeg en wat schrijven over het festival zelf? Dan doe ik dat, erg web 2.0 bewust na mijn onderzoek, via het juiste medium.
Een journal (eh, artikel) op Last.fm: "Drie dagen heen en weer rennen op Summer Darkness 2009".

En nu weer snel wat nuttig werk verzetten want overmorgen ren ik weer naar het volgende evenement.
Monday, 29-12 '08
Voorbeeldvragen 03:25 (29-12)
Because you are all so darn curious, asking how life is, I give you two questions, each from another test similar to the two I have next month. Besides that, I have three papers due.

"Describe some major results of NPM reforms in the German speaking countries and discuss why there have been some shortcuts and bottlenecks in the reform process."

advice on how to answerCollapse )

& on in (mostly) Dutch:

In het hoofdstuk ‘ICT en overheidsorganisatie’ wordt ingegaan op de een nieuwe,
door informatietechnologie mogelijk gemaakte organisatievorm, te weten de
infocratie.
A. Leg uit hoe beheersing (‘control’) wordt gerealiseerd in het rationeel-legale
bureaucratische ideaaltype, en hoe beheersing van werkzaamheden plaatsvindt
in de infocratie.
B. Waarin onderscheidt de street-level bureaucratie zich van de screen-level
bureaucratie? Licht uw antwoord kort toe.
Sunday, 21-12 '08
Schouderfilet Aziatisch 21:30 (21-12)
Ik geef toe, dit schrijf ik vooral voor mezelf zodat ik het recept terug kan vinden. Voor wie ook een mooie schouderfilet kan vinden is het ook een ideetje.

400 gram schouderfilet in een schaal, 50 minuten braden in de oven. Roosjes bloemkool en twee wortels blancheren. Dun gesneden ui, vier teentjes knoflook met wat Spaanse peperolie en gember in de arachideolie bruinen. Zout en peper toevoegen en champignons, bijna hele prei en drie paprika's (rood en geel) er bij bakken. Snufje laospoeder er bij. Ondertussen eiernoedels zacht koken. Geblancheerde groenten erbij in de wok/braadpan gooien, eiernoedels er bij gooien, opscheppen en de schouderfilet schuin gesneden er op leggen.
Monday, 24-11 '08
Weer wat blijmakers 14:10 (24-11)
Ontbijtkoek
Goed gezette groene thee of een kruik als het koud is
Het knisperen van blaadjes onder mijn bergschoenen
Een bedrag van vier cijfers voor de lol in mijn broekzakken proppen
De koele lucht uit een koelkast met anti-bacteriële luchtcirculatiedinges en zilver
Pijnstillers
Oordopjes* of versterker-met-luidspekers die muziek heel goed weergeven
Stamppot met veel groenten in de herfst of winter, cous cous salade in de zomer
Dansen
Opgeruimde werkplek*
Muziek die mijn gevoel uitdrukt - of andere kunst die dat kan
SMS'jes
Grote beeldschermen
Stonerrockers die mij bedanken voor de 'awesome venue'
Een opdracht af hebben*
Oosters klinkende bitpop, Jazz manouche, Mahler...`
Gloeilampen

(*nvt)
Saturday, 15-11 '08
Oh my, gadgets to your OV-chipkaart! 11:47 (15-11)
If you haven't heard already: the OV-chipkaart security has been broken. It has been hacked harder and harder, making duplication, modification and privacy theft easier and easier. No worries though, the 'plusregion' Stadsregio Rotterdam gets what she wants, that flawed system forced on the public using the Rotterdam underground.

The impact of the hackability of the OV-chipkaart's RFID (Mifare Classic) has been belittled: the current "strippenkaart" (Strip card) can be counterfeited as well. But there the maximum value one can gain is €19,20 per card and *cough* my information tells me that leaves just too little reward for counterfeiters, especially since they are are only used in public transport. With euros, only €50 bills are really profitable to counterfeit.

With the OV-chipcard, you can make one card that pays for your travels indefinitely - in theory. That makes the reward much higher. But is counterfeiting not really expensive?

No. In about a day, I hope to get more info from my favourite gadget supplier from Hong Kong. He has over 100 different lock-pick items but now he'll offer some nice USB Mifare-compatible 'developer kits'. Price will be below €30. Add the open-sourced hacks and some understanding about RFID and... you won't have to offer your privacy to public transport!

[edit] They are available now! $35,47, free shipping, for the Scishine SRR220A USB RFID reader.
Friday, 14-11 '08
Bosjebos 23:07 (14-11)
Even verder gaan op complexe problemen: soms kan je ze gewoon niet oplossen. Als er veel betrokkenen zijn met elk een eigen probleemdefinitie, eigen belangen en eigen beelden van oplossingen. Bij van die hele moeilijke onderwerpen als integratie, huisvesting en dus in concreto probleemwijken en dus eigenlijk probleemgezinnen en dus eigenlijk mensen in problematische situaties.
Arme Ella, een onmogelijke portefeuille dus. Maar we willen oplossingen tegenwoordig, we willen vooral dáádkracht! Acties! Als je dan gaat overleggen met partijen en tot de conclusie komt dat hoewel een maatregel technisch misschien wenselijk is (misschien!), het draagvlak te laag is... dan ben je niet twijfelachtig, dan ben je dapper om je mening te herzien.

Nu heb ik geen vertrouwen meer in Wouter Bos. Hij leek het net zo aardig te doen met die kredietcrisis en zo'n Jan Balkenende die zuur werd omdat hij niet mee mocht praten. Nu doet hij alsof Ella Vogelaar zelf heeft gekozen om af te treden en heel ontwijkend over de manier waarop dat ging. Zolang hij maar vaag blijft, geloven wij natuurlijk wel dat zij helemaal zelf heeft ontdekt dat de partijtop haar niet meer vertrouwde. En dan is het een volledig vrijwillige keuze om op te stappen - menig werknemer blijft nog jaren gelukkig bij hun baas als hem wordt verteld dat de bazen hem slecht vinden?

Ik heb mijn vader gecondoleerd met het ideologische bankroet van zijn partij. Vogelaar probeerde pragmatisch te doen en volgens mij wel de geest van het PvdA-programma na te leven, maar blijkbaar moet het toch harder om wat kiezers terug te winnen.
Subscribe in Rojo
Add to My Yahoo!
Subscribe with Bloglines
Subscribe in NewsGator Online

Subscribe with Pluck RSS reader
Add 'Daily DWizzy' to Newsburst from CNET News.com
Subscribe with SearchFox RSS
Google Reader
Add to My AOL
del.icio.us Daily DWizzy
Subscribe with myFeedster
Furl Daily DWizzy
Feed Your Feeds
Kinja Digest
Solosub
MultiRSS
Rmail
Rss fwd
Blogarithm