beer, dark

Ik kan vliegen!

Fijne dagen voor iedereen die nu gewoon aan het werk is.
Fijne dagen voor mensen die afgelopen week buiten hebben gewerkt: ijs van hun trein hebben geboend, bevroren wissels hebben gerepareerd, door de sneeuw naar hun werk zijn gegaan (prachtige reclame) en tegelijk de kritiek kregen van kantoorwerkers die niet snappen wat 'effecten van het weer' zijn.
Fijne dagen voor iedereen die wat moois probeert te maken en fijne dagen voor zij die mijn leven mooier proberen te maken of dat zelfs doen zonder te proberen.
beer, dark

Overstroming

Ik heb het weer eens zo druk en chaotisch, dat ik niet toekom aan gewoon mensen antwoorden. Daarom weer een massa-communiquéNou, hebben jullie ook gelachen. Ik had natuurlijk iets moeten vertellen over overheids-architectuur in web 2.0 projecten, maar dat leer ik nog wel.

Ook lachen: The Crüxshadows in Baroeg waren erg erg gaaf. Lekker klein, dus best intiem. Bizar om zo dicht bij die jongens te staan tijdens hun optreden, al heb ik er zelf niet veel van meegekregen. Minder bizar, dan de vermoeide bandleden wat kruidnoten geven. Ik mag niet klagen over vermoeidheid van mn baan, touren is vast zwaarder. Hun danseresje-anex-tourmanager vond mijn leren witte stropdas wel erg mooi. Ik heb hem gekregen van sinterklaas, vertelde ik. Luurman and the Dreamside (geloof nog niet dat het de officiële bandnaam is) waren ook leuk om even te zien in een ooghoek. Als je met mexicanogriep tòch op het podium gaat staan ben je een bikkel.

Oma weet niet meer wie ik ben. Ik heb haar verteld dat mensen tegenwoordig geen hekel meer hebben aan joden. Verzwegen dat die plek is ingenomen door moslims.
beer, dark

Weekend!

Vandaag tweede dag van Winterborn festival. Met als klapper: The Crüxshadows in die relatief kleine zaal die we Baroeg noemen. Dat belooft dus een intiem concertje te zijn, zoals jaren geleden toen ze voor het eerst bij ons op het podium stonden (en nog niet bekend waren). En zien hoe louis86 zijn introductie maakt in The Dreamside.

En in het kader van DWizzy in de publiciteit: kijk naar de interviewer, niet in de cameralens. Kijk naar de interviewer, niet in de cameralens. Maar terwijl je die gedachte herhaalt, niet vergeten een pitch te geven.
beer, dark

attention seeking whore

Het is het weekje wel. Maandag ging er een persbericht uit met een korte bio van mij voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vanmorgen staat er een happy-happy-blij-blij interview inclusief met mij in de Metro editie Rotterdam. Vanmiddag hangen er op het Digitaal Bestuur Congres "Lef in Leiderschap" beeldschermen waarop ik live verslag doe van de dag via Twitter.
beer, dark

Management van professionals

Ik zal jullie even wat vertellen over management.

Toen ik nog in de horeca werkte, vertelde een leidinggevende vrij gedetailleerd wat ik moest doen. En als er al keuze gemaakt moesten worden die niet in de instructie zat, ging je naar een manager. Dat was logisch, want hij had meer ervaring en opleiding op horeca-gebied.

En nu wat Mintzberg de "professionele bureaucratie" noemt. Met bureaucratie bedoelt hij het concept wat Weber heeft vastgelegd, en dus niet per sé negatief. Bureaucratie gaat over hiërarchische verantwoordelijkheden: je leidinggevende is verantwoordelijk voor wat je doet. Het probleem bij een professionele bureaucratie is: jij bent een specialist en de manager kan niet precies weten wat je doet. Erger: als je iets hebt opgeschreven, kan dat nog veranderd worden. Dus als je leidinggevende met zijn kennis iets terug geeft tot hij tevreden is, kan zijn leidinggevende dat ook bij hem doen. Dat stuk dat je hebt geschreven bevat misschien dingen die discutabel zijn. In de vergadering waar jouw stuk uiteindelijk tien minuten behandeld wordt, ben jij niet aanwezig. Dus alle onderdelen die vragen kunnen opwerpen, moeten eerst uit het stuk gefilterd worden.
 • Current Music
  The Smiths - I started something I couldn't finish
beer, dark

Om gek van te worden

Onder invloed van een blikje Power Booster en twee cola durf ik jullie wel iets toe te geven.
Ik word langzaam gek gemaakt door een lijst met feeds:
Mailboxen (twee xs4all, Google Apps en GMail)
Twitter
Facebook homefeed
Friendfeed
Google Wave
Livejournal friends page
Hyves Buzz
Vienna (RSS reader)
Flickr Recent activity
SMS
Nimbuzz (msn, skype, google talk, jabber, Fb chat, Kwekker)
VF comments, pic comments en inbox
Twee fora en een Ning groep.


Een nieuwe tool als Silentale (private beta) zou het iets overzichtelijker moeten maken, maar dat doet het nog niet. Wel helpt het in ieder geval discussies terug te vinden.
 • Current Music
  Information Society - Running (Paul Droid & Acidman extension remix)
beer, dark

Poken


Een vriendin gaf me als spontaan cadeautje haar Poken. Een sleutelhanger waarmee je digitale handshakes kan doen, waarna je elkaars digitale visitekaartje op de computer kan inzien.

Na 8 dagen kon ik eindelijk mijn Poken gebruiken op een netwerkbijeenkomst. Toen ik een opmerking maakte over de Poken die ik had gekregen en zelfs daar nog niet kon gebruiken, rende iemand naar haar tas. Kon ze eindelijk haar tweede "high-4" doen! Ze hield haar Poken tegen de mijne en.. niets. Ik liet haar de enige knop die er op zit indrukken, en licht kwam er niet uit.

Er zit in die kleine kleuterige dingetjes een knoopcelbatterij. Na "ongeveer zes maanden" zoeken naar andere Pokens, geeft die het op. Tijd om een CR1632 batterij alvast in te slaan! Mijn oplossing: die ene keer dat ik hem nodig heb, trek ik het zegellipje onder de batterij vandaan. Na afloop gaat hij open en stop ik het lipje er weer in.
beer, dark

Waar ik ben

Okee, ademen doet momenteel een beetje pijn maar de Mexicaanse heb ik vast niet. Maandagochtend was het een stukje zwaarder terwijl ik voor ruim 50 adviseurs/consultants/ambtenaren stond.

Volgens hun berichtjes op Twitter en andere opmerkingen waren ze best enthousiast. Na de presentatie en best leuke discussie kwamen er nog zat mensen op me af om een handje te schudden en vragen te stellen, zoals: kan ik een kopie van je scriptie krijgen en wat voor werk wil je nu doen.

presentation online communities @ICTU
Morgen een formeel sollicitatiegesprek, maar ik denk dat die baan wel rond is. Dus binnenkort, als ik even opschiet met afstuderen, ben ik vier dagen per week weer in Den Haag maar dan met een loon.
 • Current Music
  Roosbeef - Alles draait
beer, dark

Oproep: Digitaal Klantdossier

Wie heeft ervaring met het Digitaal Klantdossier (DKD)?
Ik ben voor iemand op zoek naar ervaringsverhalen. Ze hopen op (positieve) verhalen van b.v. werkzoekenden of aanvragers van een uitkering. Dit voor een interview in een eenmalig magazine over de e-Overheid.
 • Current Music
  Rome - The Orchards